Salut!

English Deutsch Français Italiano Español Slovenčina Czech Română Polski


DESPRE EVENIMENT

Maratonul din Budapesta face parte dintr-un festival de alergare de două zile. Duminică accentul se pune pa maraton, dar poţi alerga 30 de km sau  maraton într-o echipă de 4 persoane. Sâmbătă se pune accent pe distanțe mai scurte pentru alergători mai puțin experimentați sau 10 km. Cu distanțe variind de la 400 m până la 42 km toată lumea în familie  poate găsi propria ei provocare și să ia parte la festivalul de alergare.

DISTANŢĂ EXCLUSIVĂ: 
Aleargă 30 de km la proba de maraton, alătură-te la al 12.195. m

Dacă participaţi la maraton, defapt faceţi  un tur de vizitare a obiectivelor turistice din Budapesta. Cursul trece prin inima oraşului Budapesta, traversează mai multe poduri și trece lângă cele mai bine cunoscute locuri ale orașului. Minunaţi-vă de Castelul Buda, de panorama de Pest si de a treia cea mai mare clădire parlamentară din Europa de lângă malul Dunării.

Vor fi mai mult de 27.000 de participanţi, mai mult de 6.000 de alergători la proba de maraton şi 1300 de echipe. Cu toate acestea nu aveţi niciun motiv să vă ingrijoraţi, pentru a evita tumultul şi depăşiriile inutile, participanţii vor da startul în diferite valuri, astfel veţi avea destul spaţiu pentru a alerga.as plenty of space to run.

latkep_01

În 2017, au participat la eveniment mai mult de 5400 de alergători din străinătate, dintre care  2800 au participat la proba de maraton, din 84 de țări diferite. Cei mai mulți alergători au venit din Franța, Marea Britanie și Germania, dar au sosit și participanți din Tailanda, Ghana, și Vietnam, pentru a numi doar câteva.

Pe parcusul traseului la fiecare 3-4 km vor fi puncte de hidratare şi desigur supraveghere medicală continuă. Pace runnerşii te vor ajuta în a reuşi să alergi în ritmul şi în timpul planificat. Dar pe lângă alergare deasemenea şi distracţia va primi loc, pe traseu vor fi mai multe puncte de muzică unde artiştii vor încânta participanţii.

În fiecare an concurenţii primesc un tricou jerseu unic cu logo-ul concursului, iar la sosire fiecare alergător va primi şi un medalion. Designul medaliilor se schimbă de la an la an, dar aici sunt medaliile din anul 2016, pentru a vedea la ce vă puteţi aştepta:

42km érmek

Budapesta este o destinaţie perfectă pentru o excursie de weekend. Budapesta este capitala spa-uriilior cu mai mult de 100 de izvoare termale care alimentează băile termale ale oraşului. După concurs te poţi relaxa în băile turceşti unice din secolul 16 şi 17 sau la  baia Széchenyi, care este construit în stil neo-baroc.

Deasemenea şi ruipuburile din Budapesta sunt unice în toate Europa. Această idee inovatoare a a salvat mai multe clădiri în centrul oraşului de la dărâmare. Au o atmosferă neobişnuită, sunt amenajate în stil retro şi au primit un design interior realist-socialist. Locul perfect pentru a bea a băutură cu o zi înainte sau după cursă.

Şi dacă deja te afli aici, nu uita să guşti praparatele delicioase din bucătăria ungurească: gulaşul, tocana, ştrudelul şi clătitele.

Cei care au stomacul mai sensibil mai bine să lăsaţi după cursă.

Urmăriţi acest scurt videoclip despre oraş şi lăsaţi-vă fermecat:

Daţi-ne un like pe facebook şi alăturaţi-vă de  evenimentul facebook pentru a obţine informaţii actualizate.